Lentecampus 010

Terug naar Nieuws
Gepubliceerd op

Lentecampus 010

Lentecampus 010

Vanuit Rotterdam organiseert het team van Campus Nederland educatieve en inspirerende (maatwerk)programma’s voor kinderen en jongeren uit het primair- & voortgezet onderwijs in Nederland. Deze programma’s worden aangeboden op school of op een locatie in de wijk en zijn gericht op talentontwikkeling, vakoverstijgend leren en het opdoen van 21e-eeuwse vaardigheden. Deze Lentecampus hebben we een nieuwe, bijzondere workshop op het programma staan: Gebarentaal! Deze workshop wordt aangeboden door @tyd.nl - Nederlandse Gebarentaal en Dovencultuur.

TYD: ‘Kinderen kennis laten maken met gebarentaal kan een positief effect hebben op de ontwikkeling van gesproken taal bij jonge kinderen. Ook worden zij zich bewust van een inclusieve samenleving. Hoe eerder het kind de basis van gebarentaal leert, hoe makkelijker de taal later verder kan ontwikkelen.’

Tijdens de workshop merkten de docenten van TYD dat de leerlingen enthousiast reageerden op de gebarentaal workshop. Het is voor hun een hele andere manier van communiceren. Dat kan voor sommige leerlingen heel fijn en betekenisvol zijn omdat ze zich dan focussen op hun handen en mimiek. Er wordt geen gebruik gemaakt van de stem, ze moeten dus hun ogen gebruiken om de docent te kunnen begrijpen. De kinderen zijn erg creatief bezig en kunnen sommige gebaren al heel snel toepassen.

    Deel dit nieuws:

Up-to-date blijven

Nieuwsbrief

Wil je de actuele nieuwsberichten van TYD per mail ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

TYD
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIn
© 2024 TYD -  contact@tyd.nlDevelopment: MUS