Online leren

Leer de Nederlandse Gebarentaal op gemakkelijke manier van de dovengemeenschap!

Terug

Online leren

Klik hier voor de leeromgeving.png

Leer de Nederlandse Gebarentaal via de online leeromgeving!

In de week van 11 april 2022 lanceren we de mogelijkheid om via de online leeromgeving van TYD de Nederlandse Gebarentaal te leren. TYD vindt het belangrijk dat jij de taal van doven, slechthorenden én betrokkenen uit de dovengemeenschap leert. De Nederlandse Gebarentaal is voor deze groep de moedertaal. Dove en slechthorende mensen gebruiken deze taal in het dagelijks leven. Zij zijn dé experts. Kom met deze experts de Nederlandse Gebarentaal en dovencultuur verkennen!

Vera still - 2.png

De Nederlandse Gebarentaal en doofheid

In 2021 werd de Nederlandse Gebarentaal officieel door de Nederlandse overheid erkend. De Nederlandse Gebarentaal wordt steeds meer zichtbaar. Het is een vast onderdeel van een persconferentie geworden, maar ook zien we steeds meer dove en slechthorenden acteurs/actrices. Heb je het ook gemerkt?

Op steeds meer plekken wordt de Nederlandse Gebarentaal ingezet om het voor doven en slechthorenden toegankelijker te maken. Ook jij kunt een bijdrage leveren, want de kans is best groot dat je een doof of slechthorend persoon zal ontmoeten. Of ken je al iemand met wie je via de Nederlandse Gebarentaal wilt communiceren?

Door je aan te melden, maak je samen met de dovengemeenschap kennis met de Nederlandse Gebarentaal, dovencultuur en dovenwereld.

HASSAN STILL 3.png

Wat kan ik verwachten?

Hoe gaan we te werk in de online leeromgeving? Op maandag krijg je nieuwe gebaren te zien, inclusief uitleg. Op woensdag leer je naast een stukje over de dovencultuur of grammatica van de NGT ook een aantal zinnen aan de hand van geleerde gebaren. Op vrijdag kan je naar een hoger niveau waarbij je leert de gebaren in een verhaaltje te gebruiken. Elke week een nieuw thema, waarbij het niveau langzaam omhoog gaat. Het vraagt ongeveer een half uurtje per week van jouw tijd.

Toekomst van de leeromgeving

Wij zijn altijd bezig om de leeromgeving door te ontwikkelen en voegen continu nieuwe mogelijkheden toe. Zo gaan we in de toekomst werken met abonnementen. Daarover binnenkort meer. Heb jij ideeën of feedback? Laat het ons vooral weten, dan nemen we dit zeker mee!

tobias-still.png

Wat zijn de kosten en hoe meld ik me hiervoor aan?

We bieden voorlopig één abonnementsvorm aan: €4,99 per maand. Onze leeromgeving is op 11 april live gelanceerd! Neem eens een kijkje op onze leeromgeving!

Klik hier voor de leeromgeving.png

Wil je meer weten?

Heb je vragen, interesse of feedback? Laat het ons vooral weten. We gaan graag met je in gesprek! Stuur gerust een bericht via e-mail of WhatsApp.

contact@tyd.nl06 - 18 28 33 16
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • Youtube

TYD wil de kennis en expertise van de dovencultuur graag delen. Wij willen het platform zijn waar je terecht kunt voor allerlei vraagstukken rondom de Nederlandse Gebarentaal en dovencultuur. TYD investeert in de talenten en kwaliteiten van de dovengemeenschap.

Nieuwsbrief

Waarin ben je geïnteresseerd?

Stadhouderskade 89
1073 AV Amsterdam
KVK: 87064022
contact@tyd.nl
06 - 18 28 33 16

TYD
© 2022 TYDOntwerp & realisatie: MUS