Diensten

Lezingen

Terug

Lezingen

Wij bieden informatieve en boeiende lezingen aan. Momenteel hebben we drie bestaande lezingen waaruit je kunt kiezen.

Nederlandse Gebarentaal en grammatica Deze lezing gaat over de Nederlandse Gebarentaal en haar grammatica. Tijdens deze lezing leer je wat de Nederlandse Gebarentaal precies is, ontdek je de geschiedenis van deze taal en krijg je inzicht in de grammaticale structuur. We vergelijken de Nederlandse Gebarentaal ook met andere talen, waardoor je een beter inzicht krijgt in wat gebarentaal zo uniek maakt.

Kunst in Gebarentaal De tweede lezing is gewijd aan Kunst in Gebarentaal. Deze lezing staat garant voor een inspirerende en informatieve ervaring. Je leert over de diversiteit aan kunstvormen, de betekenis ervan en de geschiedenis. Laat je onderdompelen in de wereld van visuele expressie en ontdek de schoonheid van kunst in gebarentaal.

Het dovenonderwijs Onze derde lezing gaat over het dovenonderwijs. In deze lezing bieden we je inzicht in de geschiedenis van het dovenonderwijs en de invloed ervan op de dovengemeenschap. Je ontdekt hoe het dovenonderwijs zich heeft ontwikkeld en begrijpt de impact ervan op het leven van dove individuen.

Daarnaast verkennen we ook de huidige vormen van het dovenonderwijs en reflecteren we op impact hiervan op doven en slechthorenden. We kijken naar visies op de ideale onderwijsfilosofie en gaan dieper in op wat er nodig is om een inclusieve leeromgeving te creëren aansluit op de behoeften van dove individuen.

Deze lezing biedt een uitgebreid perspectief op het dovenonderwijs, vanuit historisch, kritisch en toekomstgericht oogpunt. Het stelt je in staat om beter te begrijpen hoe het onderwijs voor dove individuen evolueert en hoe we gezamenlijk kunnen werken aan een meer inclusieve en effectieve onderwijservaring.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om deze inspirerende lezing te plannen.

Up-to-date blijven

Nieuwsbrief

Wil je de actuele nieuwsberichten van TYD per mail ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

TYD
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIn
© 2024 TYD -  contact@tyd.nlDevelopment: MUS