Cursussen

Workshops

Terug

Workshops

Welkom bij onze inspirerende NGT-workshops! Bij onze workshops behandelen we diverse thema's, waaronder de fascinerende wereld van de Nederlandse Gebarentaal, de boeiende dovenstudie, de rijke dovengeschiedenis en het belang van diversiteit en inclusie. We laten je ontdekken waarom het leren van gebarentaal van onschatbare waarde is en welke voordelen het met zich meebrengt.

Op dit moment bieden we vier bestaande workshops aan: de Workshop Nederlandse Gebarentaal, de Workshop Dovenstudie, de Workshop Kunst in Gebarentaal en de Workshop Inclusieve Werkplek. Daarnaast zijn we voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe workshops!

Elke workshop kan worden afgestemd op jouw behoeften en varieert in duur van één uur tot een halve dag. Indien gewenst kunnen we ook specifieke delen van de workshop wijden aan gebarentaal. We staan open voor jouw specifieke verzoeken en bieden maatwerkoplossingen.

Kies voor een inspirerende en informatieve NGT-workshop en ontdek de kracht van gebarentaal en de rijke cultuur van de dove gemeenschap.

Hieronder vind je gedetailleerdere beschrijvingen van elke workshop.

Dovenstudie

Onze workshop over dovenstudie neemt je mee in de betekenis en impact van doofheid. Je leert over de historische ontwikkelingen binnen de dovengemeenschap en het dovenonderwijs. Deze workshop biedt een diepgaand inzicht in de dovencultuur, onze mijlpalen en uitdagingen, en de invloed ervan op de huidige samenleving. Na het volgen van deze workshop zul je een beter begrip hebben van de dovengemeenschap en hoe je kunt bijdragen aan onze inclusieve samenleving.

Inclusieve werkplek

Onze workshop over inclusieve werkplekken richt zich op het begrijpen van inclusie en de optimale toepassing ervan. We stellen kritische vragen, zoals: is 100% inclusie werkelijk haalbaar? Wie draagt de verantwoordelijkheid en wat kunnen we allemaal doen? Onze ervaren docent, tevens ervaringsdeskundige, stimuleert je om na te denken en samen met je team oplossingen te bedenken voor een inclusieve wereld. Hoewel deze workshop momenteel gericht is op bedrijven en werkplekken, kan deze ook op maat worden aangepast voor andere sectoren zoals sport, onderwijs en evenementen.

NGT

Onze Workshop Nederlandse Gebarentaal neemt je mee in de wereld van gebarentaal. Tijdens deze workshop leer je de basisgebaren en maak je kennis met de essentie van gebarentaal. Je ontdekt hoe je visueel kunt denken en hoe je je handen en ogen op de juiste manier kunt gebruiken. Bovendien leer je wat te doen wanneer je plotseling een dove persoon tegenkomt. Deze workshop is een uitstekende gelegenheid om te ervaren of een volledige gebarencursus iets voor jou is. Het biedt een inleiding tot de Nederlandse Gebarentaal en stelt je in staat om te proeven van de communicatie met gebaren. Na deze workshop zul je een beter begrip hebben van gebarentaal en de mogelijkheden die het biedt. Neem deel aan onze Workshop Nederlandse Gebarentaal en ontdek de kracht van visuele communicatie en de unieke ervaring van het gebruik van gebaren.

Kunst in Gebarentaal

Onze Workshop Kunst in Gebarentaal neemt je mee op een creatieve reis door de wereld van gebarentaal en kunst. Tijdens deze workshop leer je wat kunst in gebarentaal precies inhoudt, hoe het eruit ziet en ontwikkel je vaardigheden om zelf kunstuitingen te creëren, zoals gebarenpoezie, gebarenmuziek, visual vernacular en storytelling. Je krijgt inzicht in de werking en expressie van kunst in gebarentaal.

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om te leren hoe je een verhaal kunt creëren en schrijven, als daar interesse voor is. Houd er rekening mee dat een basiskennis van gebarentaal wordt aanbevolen om volledig te kunnen profiteren van deze workshop.

Aanbod

Up-to-date blijven

Nieuwsbrief

Wil je de actuele nieuwsberichten van TYD per mail ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

TYD
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIn
© 2024 TYD -  contact@tyd.nlDevelopment: MUS