Cursussen

Online Leeromgeving

Terug

Ontdek de magie van de Nederlandse Gebarentaal via onze online leeromgeving!

De online leeromgeving van TYD staat nu voor je klaar! Bij ons kun je de Nederlandse Gebarentaal leren, een taal die van onschatbare waarde is voor doven, slechthorenden en iedereen die betrokken is bij de dovengemeenschap. Voor deze groep is de Nederlandse Gebarentaal hun moedertaal, die ze dagelijks gebruiken. Wie kan je beter begeleiden bij het verkennen van de Nederlandse Gebarentaal en de rijke dovencultuur dan deze experts zelf?

Vera still - 2.png

De Nederlandse Gebarentaal en doofheid

In 2021 werd de Nederlandse Gebarentaal officieel erkend door de Nederlandse overheid, waardoor deze taal steeds zichtbaarder wordt. Je ziet het bijvoorbeeld regelmatig tijdens persconferenties en ook steeds meer dove en slechthorende acteurs en actrices verschijnen op het toneel. Heb jij dit ook opgemerkt?

Op steeds meer plaatsen wordt de Nederlandse Gebarentaal ingezet om de wereld toegankelijker te maken voor doven en slechthorenden. Ook jij kunt een verschil maken, want de kans is groot dat je ooit een ontmoeting zult hebben met een doof of slechthorend persoon. Misschien ken je zelfs al iemand met wie je graag via de Nederlandse Gebarentaal wilt communiceren?

Door je aan te melden, krijg je samen met de dovengemeenschap de kans om de Nederlandse Gebarentaal, de dovencultuur en de wereld van doven te ontdekken.

HASSAN STILL 3.png

Wat kan ik verwachten?

Hoe gaan we te werk in onze boeiende online leeromgeving? Elke maandag presenteren we nieuwe gebaren met gedetailleerde uitleg. Op woensdag duik je niet alleen in de dovencultuur of grammatica van de NGT, maar leer je ook zinnen samenstellen met de gebaren die je hebt geleerd. Op vrijdag breng je je vaardigheden naar een hoger niveau en leer je de gebaren te gebruiken in een verhaal. Elke week staat er een nieuw thema centraal, waarbij het niveau geleidelijk wordt opgebouwd. Het kost je slechts ongeveer een half uurtje per week.

Toekomst van de leeromgeving

Bij TYD zijn we constant bezig met het verbeteren en uitbreiden van onze leeromgeving. Heb jij ideeën of feedback? Laat het ons vooral weten, we staan open voor suggesties!

tobias-still.png

Wat zijn de kosten en hoe meld ik me hiervoor aan?

Voorlopig bieden we één abonnementsvorm aan: slechts €4,99 per maand. Neem snel een kijkje op onze inspirerende leeromgeving en laat je betoveren!

Ga naar leeromgeving

Up-to-date blijven

Nieuwsbrief

Wil je de actuele nieuwsberichten van TYD per mail ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

TYD
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIn
© 2024 TYD -  contact@tyd.nlDevelopment: MUS